ATM kullananlar dikkat! Yürürlüğe girdi

Son yıllarda artan hırsızlık ve dolandırıcılık olayları, BDDK’yı harekete geçirdi. Bankalara gönderilen talimatla, ATM'lerdeki 4 haneli kart şifrelerinde değişiklik yapılacağı duyuruldu. Uygulamanın önümüzdeki hafta Türkiye genelinde başlaması bekleniyor.

ATM kullananlar dikkat! Yürürlüğe girdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda artan hırsızlık ve dolandırıcılık olayları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu (BDDK) harekete geçirdi.

Kredi ve banka kartı kullanımı, yükselen enflasyonla birlikte hızla artarken, bu durum hırsızlık vakalarını da beraberinde getiriyor. Bankalar güvenlik önlemlerini yetersiz bulunca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) devreye girdi. Araştırmalar, birçok müşterinin basit şifreler kullandığını gösterdi; bu nedenle, sıkça kullanılan '1453', '1923' gibi kombinasyonların yasaklanması planlandı.

Bu düzenleme kapsamında, mevcut şifreleri yasaklı kombinasyonlardan biri olan müşteriler, ATM'de ilk işlem sırasında şifre değiştirme ekranına yönlendirilecek. Ayrıca, düşük banknotların ATM’lerde kullanılmaması sebebiyle, sadece 200 TL’lik banknotlar verilecek; bu durum büyük şehirlerde sorunlara yol açıyor.

BDDK'nın hedefi, kullanıcı güvenliğini artırmak ve ATM’lerde yaşanan sorunları minimize etmek. Ancak, düşük miktardaki banknot eksikliği konusunda vatandaşların tepkileri sürüyor. Yeni banknotların tedavüle girmesi, bu sorunun çözümünde kritik bir rol oynayacak.

 

ATM kullananlar dikkat! Yürürlüğe girdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.